måndag 16 augusti 2010

Världens Längsta Bokbord

Den 15 augusti anordnades Världens Längsta Bokbord som en del av Stockholms Kulturfestival. Det var roligt att vara med.

Stort tack till alla dem som köpte min bok eller kom fram för att diskutera ett tag.

Det vore kul att höra ifrån er igen.

3 kommentarer:

hugo sa...

tja det var jag som fick din bok på stan för ngra veckor sen, kolla lite på den o så. Undrar bara lite om syftet till att boken skrevs o så

HC sa...

Hej Hugo,

Kul att Du hörde av Dig.

Efter att ha funderat ett tag på de frågor som jag tar upp i boken tyckte jag att jag kommit fram till något som var viktigt för mig och därför ville jag dela med mig av detta till andra.

Dessutom handlar ju boken om en sjöresa med diverse upplevelser ombord som kan vara skojiga att ta del av. Det hoppas jag i alla fall att Du också ska tycka.

Hör gärna av Dig igen, när Du läst boken och säg mig ärligt vad Du tycker.

Hans Christian

Stephan Mangold sa...

Hej Hans Christian.
TACK för en bra bok som jag nu läst. Är själv medlem i Humanisterna och vår forskningsstiftelse har en fastighet på ön Brac i Kroatien. Det var kul att läsa om de olika öarna.

Är vetenskapsman och länge sökt efter en vetenskaplig förklaring till andlighet som tyvärr inte ingår i den vetenskapliga världsbilden. Kvantfysik och relativitetsteori tillsamman med kaosteori kommer att bidra till ett helt nytt paradigm som sakta håller på att växa fram. Där gäller helt andra "lagar" som strider mot sunt förnuft enligt klassisk fysik/vetenskap. Jag kallar det nya paradigmet för det Holistiska paradigmet där t ex neutrinos (en elementarpartikel enligt standardmodellen) kan utgöra grunden för "andlighet". Amanda projektet vid Antarktis försökte hitta riktningen på dessa neutrinos som enligt hypotesen kommer från solen. Resultaten visar att de slumpmässigt kommer från olika håll. Tyvärr är det väldigt tyst om detta intressanta resultat.
Med bästa hälsningar
Stephan Mangold